Easoft ERP

Affärssystem till byggföretag

Genom Easofts affärssystem får ditt byggföretag bästa möjliga förutsättningarna till att ta er verksamhetsstyrning till nästa nivå. Systemet skräddarsys alltid efter era önskemål och behov. Vidare är även systemet helt molnbaserat. 

  Ett affärssystem skräddarsytt till byggbranschen 

Kalkylering till dina byggprojekt

Easoft affärssystem hjälper dig som projektledare av byggprojektet av genomföra all form av kalkyleringsarbete. Du kan tex genomföra kalkylering av offerter, beräkna arbetstimmar för alla projektintressenter, räkna materialförbrukning och få administrera allt gällande UE-kostnader. Allt kalkyleringsarbete sker i realtid, vilket medför att alla iblandade parter i byggprojektet enkelt kan ta del av förändringarna. Eftersom systemet är helt molnbaserat kan du dessutom genomföra alla kalkyleringsarbete oberoende av vart du befinner dig.

Rapportering och dokumentation

Att som byggprojektledare kunna rapportera och dokumentera på ett smidigt sätt är nyckelfaktor i om ditt byggprojekt blir lyckat eller inte. Därför finns det i Easofts affärssystem förstklassiga dokumentations och rapporteringsmöjligheter. Systemet har flertalet rapportmallar som ni kan bruka. Du som projektledare kan självklart även skräddarsy mallar på egen hand också utifrån dina önskemål och behov. Via rapporterna i affärssystemet får din sälj-, produktion-, projekt- och ekonomiavdelningen fenomenala verktyg för uppföljning av verksamheten. Rapportmallar kan också enkelt skapas för t.ex. besiktning, skyddsronder, arbete, installation, reklamation etc. Det är nästintill obegränsade möjligheter för hur rapportmallarna kan skräddarsys på egen hand. 

 

Resurs- och tidsplanerna dina projekt 

Resurs- och tidsplanering för dina byggprojekt är ytterligare en funktionalitet som Easoft affärssystem erbjuder dig som byggprojektledare. Du via systemet hantera tidskalender och kapacitetsstyrning till er verksamhets olika projektuppdrag. I verktygets kalender är det likväl enkelt att tidsplanerna alla typer av uppdrag till dina anställda eller ett installationsteam. Ändringar i kalendern går smidigt med ”drag and drop” och ändringarna kan skickas till in.

Faktureringsmöjligheter för byggföretag 

Du kan enkelt administrera och få en total överblick över ditt byggföretags samtliga arbetsmoment när det kommer till fakturering. Allt fakturering sker enkelt med hjälp av vårt lättanvända system – eller i något annat system vi kan integrera faktureringen till. kan enkelt flyttas till en försäljningsfaktura med angivet påslag. Det går att välja delfakturering, fakturering för utfört arbete eller hela arbetet på en gång. Fakturering för ändrings- och tilläggsarbeten kan läggas in direkt av installatör och faktureringen kan skickas ut direkt eller gå till attest hos projektansvarig.

Projekt- och lönsamhetsuppföljning

Du får via systemet total överblick över allt gällande projekts- och lönsamhetsuppföljning. Tex kan du se allt gällande tids- och kostnadsbruk för ditt byggprojekt. Du kan i realtid följa hur information om hur mycket byggmaterial det har förbrukats i byggprojektet. Vidare kan du även följa upp allt gällande lönsamhets och andra nyckelmätvärden. Du kan med andra ord genom våra smidiga lösningar ta ditt företags projekts- och lönsamhetsuppföljning till hela nya nivåer.

Ett affärssystem skräddarsytt till byggföretag

Easofts affärssystem är går att integrera till flertalet olika målgrupper, yrkeskategorier och branscher. Huvudmålgruppen för vårt företag är dock byggföretag som vill ta din verksamhetsstyrning till nästa nivå. Vi erbjuder våra tjänster till byggföretag i hela Sverige. Genom att anlita oss som din leverantör att affärssystem får du alltid bra service, bra programvara, bra affärssystem och bra supportavtal.  

 

Affärssystemet kan integreras till bl.a. följande ekonomisystem:

Egenskaper

Här nedan kan du bekanta dig med några av de fördelarna som Easofts affärssystem erbjuder ditt byggföretag. Vi jobbar alltid med skräddarsydda lösningar mot våra kunder.

 • Kalkylering
 • Lönsamhetsuppföljning
 • Tidsregistrering
 • Tidsuppföljning
 • Lönehantering
 • Installationskalender
 • Vidarefakturering
 • ÄTA hantering
 • Lager
 • Leverantörsfakturor
 • Skräddarsydda rapport- och dokumentmallar
 • Reklamationshantering
 • Kartapplikation
 • Säljledningsverktyg
 • Automatisk provisionsberäkning
 • Automatisk ackordkalkylator
 • Mätprotokoll
 • Arbetsplanering

Mycket tydligt och enkelt system men som tillgodoser även större användningsbehov

Timo Peltomäki

Pokas Oy

För oss är det ett fulländat analytiskt system, där vi inte behöver något annat för att ha koll på verksamheten. Vi lever tillsammans med Easoft, och de lever tillsammans med oss. Det är som hjärtat i vår verksamhet

Johan Nyberg, utvecklingschef

Nordic Takvård

Easoft har hjälpt oss att följa upp våra marginaler. Vår lönsamhet har stärkts avsevärt och vi vet i dag vilka typer av projekt som är bra för oss. 

Hannes Suomala, VD

Stepfix

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

GUIDE FÖR VAL AV AFFÄRSSYSTEM

Ladda ned en gratis guide!

I guiden presenterar vi vad man bör ta hänsyn till vid val av affärssystem till ett företag verksamt inom renovering, installation, bygg eller entreprenad. Ladda ned manualen och undvik de vanligaste misstagen vid val av system för verksamhetsstyrning.

Ofta ställda frågor

1. Kan Easoft integreras i andra system?

Ja. Easoft har redan färdiga integrationer bl.a. till Talenom-, Trust Kapital-, Procountor- och Unifaun-systemet. Med Easoft kan man också bygga integrationer till andra system.

2. Kan användarbehörigheter ändras som man själv vill?

Användarbehörigheterna kan definieras helt enligt företagets önskemål. Användargrupper och behörigheter kan administreras mycket noggrant.

3. Hur fastställs Easofts användarspecifika avgift?

En användarspecifik avgift debiteras månadsvis för användare som är aktiva eller som har loggat in i systemet under den aktuella månaden.

4. Hur lyckas man skräddarsy Easofts affärssystem efter företagets behov?

Easofts målsättning är att erbjuda kunderna ett system som motsvarar företagets karaktär. Om systemet saknar någon funktion, kan systemet utvecklas så att det tillgodoser behoven. Avtal om kostnader för utvecklingsarbete ingås alltid separat innan projektet påbörjas.

5. Hur fungerar Easofts supportjänst?

Easofts supportjänst är tillgänglig för systemanvändarna vardagar mån–fre kl. 09:00–16:00.

6. Var är Easofts servrar placerade?

Easofts information lagras i vår finländska samarbetspartners molntjänst i Finland.

7. Är Easoft ett svenskt eller finskt företag?

Easoft har verksamhet i både Sverige och Finland. Affärssystem EAS AB är ett svenskt dotterbolag i Easoft Group.

8. På vilket system är Easoft byggt?

Easoft ERP är ett av Easofts egenutvecklade system som inte är baserat på något befintligt system. Detta möjliggör en smidig och kostnadseffektiv utveckling även i fortsättningen.

Får jag presentera Easofts egenskaper mer i detalj?

Är du byggföretag intresserat av att införskaffa Easofts affärssystem? I ett webbmöte presenterar vi Easofts egenskaper och går igenom hur Easoft kan förbättra er affärsverksamhet.