Därför är Easofts kundhanteringssystem bättre än manuella arbetsmetoder

13.05.2024 | Blogg

Hem / Blogg / Därför är Easofts kundhanteringssystem bättre än manuella arbetsmetoder

Jobbar ditt byggföretag med att manuellt hantera listor på kundinformation? Till en början kan det vara något som fungerar när antalet kunder inte är så stort, men i takt med att ert företag växer kommer även informationsflödet kring era kunder att växa. Ni måste därför införskaffa ordentliga verktyg så att ni inte drunknar i kundifnrmation och gör bort er. I case som detta är vårt kundhanteringssystem ett perfekt val och kan vara med och hjälpa er. Här nedan har vi samlat några exempel på hur vårt kundhanteringssystem kan hjälpa er.

Kundinformationen på ett och samma ställe

Istället för att ha kundens kontaktuppgifter och projektinformation spridda över flera Excel-ark, kan du med Easofts system enkelt samla all relevant information på ett ställe. Till exempel kan du organisera kundens namn, adress, kontaktuppgifter, tidigare projekt och kommunicerade behov i en enda, strukturerad plattform. Detta gör det lättare att få en överblick över varje kunds historia och aktuella behov utan att behöva söka igenom flera dokument.

Statistik och nyckeltal

Genom att använda Easofts system kan du enkelt spåra och analysera data om dina kunders beteende och preferenser. Till exempel kan du få insikter om vilka typer av projekt som är mest lönsamma eller vilka tjänster som efterfrågas oftast av dina kunder. Genom att ha tillgång till sådana statistiska uppgifter kan du anpassa din service och marknadsföring för att bättre tillgodose dina kunders behov och önskemål.

Översikt över kundprojekt

Med Easofts system kan du få en visuell överblick över alla pågående kundprojekt och deras status. Istället för att förlita dig på fragmenterade och svårförståeliga Excel-listor kan du använda systemets gränssnitt för att enkelt se vilka projekt som är pågående, vilka som är avslutade och vilka som behöver uppmärksamhet. Detta gör det lättare att prioritera och planera dina arbetsuppgifter för att säkerställa att inget projekt faller mellan stolarna.

Kommunikation

Med Easofts system kan du effektivisera din kommunikation med kunderna genom att skicka direktmeddelanden direkt från systemet. Istället för att manuellt skicka e-postmeddelanden eller SMS från olika plattformar kan du använda systemets integrerade kommunikationsverktyg för att snabbt informera kunderna om förändringar i deras projekt eller förseningar i leveransdatum. Detta ökar inte bara kundtillfredsställelsen utan också effektiviteten i din kommunikationsprocess.

Mobilanpassat och molnbaserat

Easofts kundhanteringssystem är designat för att vara mobilanpassat och molnbaserat, vilket innebär att du kan komma åt och uppdatera kundinformation från din mobiltelefon, surfplatta eller dator var du än befinner dig. Oavsett om du är på kontoret, ute på fältet eller hemma kan du enkelt hålla koll på dina kunder och deras projekt utan att vara bunden till en specifik plats eller enhet. Detta ger dig flexibilitet och ökad tillgänglighet, vilket är avgörande för att kunna hantera kundrelationer effektivt i dagens snabbrörliga affärsmiljö.

Vill du boka en demo av verktyget?

Tycker du att dessa funktioner verkar intressanta för ert byggföretag? Vi på Easoft erbjuder er alltid en kostnadsfri genomgång av verktyget. Under mötet går vi igenom systemet samtidigt som ni får möjligheten att ställa frågor. Boka ett kostnadsfritt möte redan idag genom länken här nedan.

Länk till mötesbokning: https://easoft.se/gratis-demo/