Tips på hur du kan marknadsföra ditt byggföretag

27.12.2023 | Blogg

Hem / Blogg / Tips på hur du kan marknadsföra ditt byggföretag

Är du en egenföretagare inom byggbranschen som behöver få tips på hur du kan marknadsföra ditt byggföretag? Som du säkert redan vet är marknadsföring A och O om du ska öka ditt kundflöde till din organisation. Vi på Easoft älskar alltid att hjälpa våra kunder till mer framgångar och därför har vi skrivit denna artikel som ska hjälpa dig att bli bättre på marknadsföring. I denna artikel har vi lyft fram hela 8 tips på hur du kan marknadsföra ditt byggföretag på bästa sätt.

1. Digital närvaro och webbplats

Ett av de effektivaste sätten att marknadsföra sitt byggföretag är genom att skapa en användarvänlig webbplats. Satt den är användarvänlig, innehåller relevant information om era tjänster och tidigare projekt, samt är optimerad för sökmotorer (SEO) för att öka synligheten online. Hemsidan ska även erbjuda kunder att enkelt kunna kontakta dig för en offertförfrågan. Om möjligt se även till att ta med bilder på eran personal. Potentiella kunder vill nämligen se att det är människor de har att göra med och inget fake-företag.

Får jag presentera Easofts egenskaper mer i detalj?

Är ditt företag intresserat av att införskaffa Easofts affärssystem? I ett webbmöte presenterar vi Easofts egenskaper och går igenom hur Easoft kan förbättra er affärsverksamhet.

2. Sociala medier

Använd sociala medier som Instagram, Facebook och LinkedIn för att dela bilder och information om era pågående projekt. Engagera er med följare genom att svara på kommentarer och frågor. Använd plattformarna för att bygga upp ert varumärke och skapa en personlig koppling med potentiella kunder. Våga även komma med tips på vad era byggkunder själva kan utföra inom byggsektorn. Tips från eran sida visar att ni är ett företag som är experter inom ert område.

3. Google My Business marknadsföring

Registrera er på Google My Business för att synas på Google Maps och lokal sökning. En komplett och aktuell företagsprofil på denna plattform ökar chanserna att bli upptäckta av personer som söker efter byggföretag i ert område. Be även era nöjda kunder att ge omdömen över era utförda tjänster. Detta ökar eran synlighet på Google – samtidigt som de även kan ger er fler kunder.

4. Nischade webbplatser inom byggbranschen

Registrera er på nischade webbplatser och byggportaler där potentiella kunder aktivt söker efter byggentreprenörer. Detta är en direktväg till en målgrupp som redan är intresserad av era tjänster. Det finns till exempel nyhetersidor som löpande publicera nyheter kring byggsektorn där man kan registrera sitt företag. Detta är en väldigt underskattad marknadsföringskanal som alla byggföretag bör satsa på.

5. Marknadsföring via e-post

Bygg upp en e-postlista med kunder och intressenter för att skicka ut regelbundna uppdateringar, erbjudanden och nyheter om era projekt. E-postmarknadsföring är ett kraftfullt sätt att behålla kundrelationer och hålla er i minnet. Det finns flertalet automatiserade varianter inom detta område som medför till att eran arbetsinsats inom detta delområde blir minimal.

6. Innehållsmarknadsföring

Skapa löpande högkvalitativt innehåll i form av blogginlägg, artiklar och guider som visar er expertis inom byggbranschen. Dela detta innehåll på er webbplats och i era sociala medier för att etablera er som en pålitlig auktoritet inom ert område. Ni kan även skapa nyhetsbrev i form av papperstidningar som ni skickar ut till era kunder. Genom detta visar ni att ni är ett företag med resurser som bryr sig om sina kunder!

7. Google Ads-annonsering

Använd PPC-annonser, som Google Ads, för att synas i toppen av sökresultaten för specifika söktermer. Detta ger er snabb exponering och möjligheten att konkurrera om uppmärksamheten hos dem som aktivt söker efter byggentreprenörer. Google Adsa-annonser går att skräddarsy med flertalet olika visuellt tilltalande element som gör annonserna extremt klickvänliga.

8. Nätverkade i olika event

Delta i branschevenemang, mässor och nätverksträffar. Fysiska möten ger er möjlighet att personligen presentera era tjänster och skapa förtroende hos potentiella kunder och samarbetspartners. Våga sticka ut på till exempel mässor med era tjänster och bjud på er själva. Syns du inte, så finns du inte heller. Därför är det extremt viktigt att ständigt våga medverka vid flertalet olika event.

Ett sista tips är att aldrig lägga all er marknadsföringsbudget i samma korg. Gör gärna lite av varje när det kommer till marknadsföring så att ni får en bra spridning på era aktiviteter. Genom att tillämpa en strategi av detta slag kommer ni nå ut till en så bredd målgrupp som möjligt när det kommer till marknadsföring.

Ett sista tips – skaffa affärssystem

Ett sista tips är att även införskaffa ett affärssystem. Utan ett affärssystem kommer det bli extremt svårt att utföra all form av verksamhetsträning för ert företag. Genom att införskaffa ett affärssystem automatiserar ni alla processer kring verksamhetsstyrning och kan i stället fokusera på att ge kunderna service – samt även sälja in fler projekt. Om du är intresserad av detta kan du boka en kostnadsfri genomgång via följande länk: