Varför är det viktigt för bygg- och hantverksföretag att införskaffa ett faktureringsprogram?

18.06.2023 | Blogg

Hem / Blogg / Varför är det viktigt för bygg- och hantverksföretag att införskaffa ett faktureringsprogram?

Förlitar ert bygg- och hantverksföretag fortfarande på delvis manuella faktureringsmodeller? Genom att skippa all form av manuellt faktureringsarbete och i stället införskaffa ett faktureringsprogram, så kan ert företag effektivisera era arbetsprocesser. Ett faktureringsprogram förbättrar er kundhantering, ni kan automatisera fakturahanteringen, skicka fakturor tidseffektivt, få översikt över företagsekonomin och utifrån detta effektivisera er verksamhet. Läs vidare denna artikel där vi djup-dyker i hur ett faktureringsprogram kan effektivisera ert företags faktureringsarbete.

Spara extremt mycket tid i ert faktureringsarbete

Ett faktureringsprogram medför till extremt stora tidsbesparingar för ditt bygg- och hantverksföretag. Faktureringsprogrammet ger er möjligheten till att skicka fakturor på bara några sekunder direkt via gränssnittet, vilket sparar tid och ger er smidighet i faktureringsprocessen. Ni behöver med andra ord inte skicka några lösa pappersfakturor till kunderna. Färdiga fakturmallar finns även i majoriteten av faktureringsprogrammen på marknaden, så ni behöver inte heller tänka på att designa unika fakturor till varje ny kund. Har ni kunder som ni fakturanr på månadsbasis? Ett digitaliserat system ger även möjligheten att automatisera fakturahanteringen genom att ställa in så att fakturorna skickas automatiskt på månadsbasis. Detta minimerar det administrativa arbetet och säkerställer att fakturor skickas i tid utan extra ansträngning.

Bättre kundhantering

Genom att använda ett faktureringsprogram kan ni effektivt organisera och hantera all er kundinformation på ett strukturerat sätt. Ett faktureringsprogram ger er möjligheten att ha en tydlig översikt över er kundbas. Ni kan lägga till nytillkomna kunder i er databas via programmet och systemet underlättar skapandet av skräddarsydda kunderbjudanden. Era säljare får även ett bra informationsunderlag att arbeta utifrån när de ska sälja in nya avtal till era kunder. Genom att använda ett faktureringsprogram kan ni bygga starka och långvariga kundrelationer, vilket i sin tur kan hjälpa ert företag att växa och blomstra.

Automatiserad bokföring för ditt hantverksföretag

Ett digitalt faktureringsprogram går att integreras med ert bokföringssystem. Detta betyder att stora delar av era bokföringsprocesser automatiseras. Ni behöver till exempel inte bokföra viktiga bokföringshändelser in i flera separata verktyg. Vidare sparar ni tid genom att slippa manuellt föra över data mellan olika system. Allt detta medför till att risken för någon form av bokföringsmisstag minskar avsevärt för ert bolag. Ni behöver med andra ord inte vara orolig över att i efterhand behöva korrigera någon kring bokföringen.

Bättre uppföljning av era fakturor

Ett faktureringsprogram hjälper er organisation med allt gällande ert faktureringsarbete. I systemet kan ni till exempel i visuellt tilltalande vyer se vilka kunder som betalat sina fakturor – och vilka kunder som inte gjort det. Till de kunderna som missat att betala fakturan kan ni genom ett knapptryck skicka i väg en påminnelse via systemet. Ni behöver med andra ord inte skicka en enda påminnelse via traditionellt pappersbrev utan allt sker tidseffektivt via systemet i stället.  Alla dessa funktioner hjälper till att påskynda betalningsprocessen och minska risken för att fakturor glöms bort eller ignoreras.

Rapportering och analys av företagsekonomin

Rapportering, analys och reflektion en nyckelfaktor i om ditt bygg- och hantverksföretag ska få en lönsam utveckling. Ett digitalt faktureringsprogram ger er total överblick över alla dessa delområden genom olika former av grafer, tabeller och bilder i gränssnittet. Ni kan till exempel få insikter i försäljningsstatistik, betalningsmönster och lönsamhet. Denna information kan vara ovärderlig för att fatta strategiska beslut och optimera er verksamhet. Styrkan i ett digitalt system är att du får all data redovisat på ett lättförståeligt och pedagogiskt sätt. Även du som i vanliga fall inte uppskattar att djup-dyka i dessa siffor kommer tycka dessa moment är en fröjd i ett faktureringsprogram.

Är ni intresserade av faktureringslösningar för ett bygg- och hantverksföretag?

Vi på Easoft har utvecklat flertalet spännande lösningar när det kommer till fakturering för bygg- och hantverksföretag.  Via vårt system kan ni till exempel få en tydlig överblick över allt som rör er kundhantering, fakturering och lönsamhet.  Marknadens vanligaste faktureringsprogram går även att integrera med vårt affärssystem. Kontakta gärna oss för rådgivning så berättar vi mer än gärna hur vi kan hjälpa till att styra upp ert faktureringsarbete.