Vill ni införskaffa miljövänliga besiktningsprotokoll?

13.08.2023 | Blogg

Hem / Blogg / Vill ni införskaffa miljövänliga besiktningsprotokoll?

Hållbarhet och miljöansvar utgör centrala frågeställningar som knappast har undgått något företag inom bygg- och hantverkssektorn. För en överväldigande majoritet av företagen inom dessa yrkeskategorier utgör det en betydande utmaning att identifiera arbetsmetoder som möjliggör en förstärkt miljömedvetenhet. På Easoft AB har vi emellertid utvecklat en metod som syftar till att stödja er resa mot ökad miljömedvetenhet. Vi har skapat helt digitala besiktningsprotokoll. Våra digitala besiktningsprotokoll förbättrar inte enbart ert miljöarbete, utan de effektiviserar även era besiktningsprocesser. I denna artikel kommer vi att beskriva på vilket sätt våra lösningar kan bidra till en ökad effektivitet och samtidigt hjälpa er ta ett större miljöansvar.

Ta bara med din digitala enhet till besiktningsronden

Att skapa digitala besiktningsprotokoll är inte bara ett ytterst miljövänligt val, det är också extremt tidsbesparande och smidigt. Med hjälp av vårt system behöver du inte längre bära med dig tunga pärmar, papper och mappar under dina kontrollrundor. I stället kan du enkelt checka av alla områden du har undersökt under besiktningsrundan via din mobila enhet. Genom den information du tillhandahåller till vår programvara skapas ett digitalt besiktningsprotokoll omedelbart i gränssnittet. Att använda digitala lösningar inom detta område är med andra ord extremt tidsbesparande och smidigt!

Skapa en mer hållbar framtid för framtida generationer

En av de mest framträdande fördelarna med att arbeta med helt digitala besiktningsprotokoll är att ni inte längre behöver förlita er på någon form av fysiska pappersdokument. Ni behöver med andra ord inte investera i stora mängder papper längre. Dessutom resulterar detta i besparingar genom att ni slipper inköp av stora kvantiteter färgpatroner och skrivare till era kontor. Eftersom all information också arkiveras digitalt, behöver ni inte heller hantera arkivering av besiktningsprotokoll i mängder av pärmar och mappar. Allt sparas i stället fullständigt digitalt i säkra system där ni genom några enkla sökningar, enkelt kan hitta och organisera dem. Digitala besiktningsprotokoll utgör därmed ett extremt miljövänligt alternativ. Genom att använda digitala besiktningsprotokoll minskar ni pappersanvändningen i världen och bidrar till en mer hållbar framtid för kommande generationer!

Ni behöver inte längre skicka fysiska besiktningsprotokoll  

Användningen av digitala besiktningsprotokoll eliminerar fullständigt behovet av att skicka någon form av fysiska dokument via traditionell post. Denna metod minskar inte bara de logistiska utmaningar som normalt följer med fysisk hantering, utan ni minskar också på koldioxidutsläppen som är associerade med transporter. Dessutom resulterar det i att ni sparar pengar genom att ni slipper betala porto, frakt eller andra kostnader som vanligtvis uppstår vid skickande av traditionell post. Att skicka digitala besiktningsprotokoll är även extremt tidsbesparande jämfört med traditionella leveranser av pappersdokument. Genom en enkel knapptryckning har mottagaren besiktningsprotokollet i stället för att behöva vänta flera dagar på att ett fysiskt dokument ska levereras via post.

Digitala besiktningsprotokoll ger ett extremt snabbt informationsflöde

Som tidigare nämnt i denna artikel ger digitala besiktningsprotokoll möjligheten att dela dokument extremt effektivt med bara några få klick via din enhet. Genom vårt system fungerar processen så att du implementerar en e-postlista i vårt gränssnitt med de personer som ska mottaga dina besiktningsresultat. Efter avslutad besiktningsrond kan du direkt från din kontrollplats vidarebefordra ditt protokoll med ett enkelt klick. Alla intressenter som behöver tillgång till dokumentet får det inom några få minuter efter avslutad besiktning. Skulle det uppdagas några allvarliga brister under besiktningen, kan er organisation snabbt åtgärda dessa genom att informationen delas internt på ett tidseffektivt sätt. Våra lösningar är inte enbart tidsbesparande, utan de kan även hjälpa er organisation att agera proaktivt inom alla områden av er dagliga verksamhet.

Får jag presentera Easofts egenskaper mer i detalj?

Är ditt företag intresserat av att införskaffa Easofts affärssystem? I ett webbmöte presenterar vi Easofts egenskaper och går igenom hur Easoft kan förbättra er affärsverksamhet.

Digital arkivering är extremt säkert

I tidigare delar av denna artikel framhävde vi fördelarna med att använda digitala besiktningsprotokoll, vilket eliminerar behovet av att arkivera protokoll i pärmar, papper och mappar. Detta är dock inte enbart smidigt och miljövänligt, utan också extremt säkert. Genom att ha era dokument lagrade i digitala lösningar får ni även en oerhört säker arkiveringsmetod. Ingen brand, jordbävning eller någon annan fysisk olycka kan skada era dokument. Dessutom har våra system toppklassiga säkerhetslösningar som hindrar obehöriga från att komma åt era viktiga uppgifter. Genom att införskaffa våra lösningar har ni med andra ord alltid en trygg och säkerhetsorienterad lösning för er arkivering.

Miljömedvetna organisationer är alltid attraktiva

Företag och organisationer som har en miljömedveten inriktning är alltid attraktiva för andra organisationer och intressenter. Genom att ha en tydlig miljöpolicy som inkluderar användningen av digitala besiktningsprotokoll blir det betydligt enklare för er organisation att locka till er högkvalificerad och kompetent personal. Individer som söker nya karriärmöjligheter undersöker ofta just sådana miljöaspekter innan de väljer att söka ett nytt jobb. Att hantera digitala dokument kan därmed utgöra en viktig kompetenshöjande faktor för er organisation. Vidare föredrar även andra organisationer att samarbeta med företag som har en miljövänlig inställning som genomsyrar allt de gör. Att vara miljömedveten genom användning av digitala dokument innebär med andra ord betydande fördelar, inte bara för att locka nya kunder, utan även för att attrahera ny personal.

Hur får du tillgång till våra digitala besiktningsprotokoll?

Vill ditt bygg- och hantverksföretag ta ert hållbarhetsarbete till nästa nivå? Då rekommenderar vi starkt att ni bokar in ett möte där vi kan presentera hur våra digitala besiktningsprotokoll fungerar i praktiken. Ni kan boka in er för en kostnadsfri demonstration genom följande länk: https://easoftdocs.se/gratis-demo/

Om ni önskar att mer generellt läsa om hur vår tjänst med besiktningsprotokoll fungerar, hittar ni mer information genom följande länk: https://easoftdocs.se/besiktningsprotokoll-hus/