Effektivisera er organisations verksamhetsstyrning med ett resursplaneringsverktyg

04.06.2023 | Blogg

Hem / Blogg / Effektivisera er organisations verksamhetsstyrning med ett resursplaneringsverktyg

Du som driver ett bygg- eller hantverksföretag vet säkert av egen erfarenhet hur utmanade det kan vara att administrera arbetsfördelning och materialförbrukning. För att ditt företag ska vara så lönsamt som möjligt, är det av största vikt att du alltid har rätt anställd på rätt plats utifrån tids- och arbetsbelastningsperspektiv. Vidare är det extremt viktigt att undvika onödiga inköp och lagerhållning när det kommer till byggmaterial. Ett sätt att effektivisera dessa aspekter är att införskaffa ett resursplaneringsverktyg. Genom detta verktyg kan du effektivisera allt kring er organisations verksamhetsstyrning. I detta blogginlägg kommer vi att lyfta fram fördelarna med att använda ett resursplaneringsverktyg.

Schemaläggning baserat på färdigheter och tillgänglighet

Ett resursplaneringsverktyg ger dig unika möjligheter att direkt via din dator, mobil eller surfplatta få en total överblick för allt som rör din personals schemaläggning. Via ett resursplaneringsverktyg kan du i visuellt tilltalande vyer i realtid se vilka projekt som tar vilken anställd i anspråk, och utifrån detta planera kommande projekt. Vidare ger även systemet insikter till dig vilka olika kompetenser din personal besitter.  Genom detta kan du likaså även placera ut rätt person till rätt projekt också utifrån hens kompetenser. Detta leder till effektivare användning av arbetskraften och minskar risken för att värdefull tid och resurser slösas bort. Tid är ju trots allt pengar och felanvänd tid när det kommer till era personalresurser kan vara en kritisk faktor för er organisation.  

Undvik överbelastning och optimera arbetsflöden

Stress och sjukskrivningar är något som kan kosta er organisation miljonbelopp om det vill sig illa. Därför är det alltid av största vikt att aldrig överbelasta din personals arbetskapacitet. Genom att använda ett resursplaneringsverktyg kan ditt bygg- och hantverksföretag undvika all form av överbelastning av personal. Systemet ger dig en tydlig översikt över personalens arbetsbelastning och kan hjälpa till att fördela arbetsuppgifter jämnt och undvika situationer där vissa medarbetare blir överbelastade medan andra har för lite att göra. Allt detta kan desutom skötas genom ett enda klick via din mobila enhet. Genom att optimera arbetsflöden på detta sätt kan ert företag maximera produktiviteten och effektiviteten i varje projekt. Men ni uppvisar likväl också en humanitär sida av er organisation genom att ni bryr er om era anställda.

Minimera onödiga inköp och lagerhållning av material

Oanvänt bygg- och hantverksmaterial som bara ligger i ett hörn och skräpar kan fort vändas till en ekonomisk kostnadsbörda. Likaså kan felberäkningar av inköpt material ge er organisation mindre lönsamma projekt. Ett resursplaneringsverktyg kan vara ovärderligt när det gäller att hantera material. Genom att ha en översikt över vilket material som behövs för era olika projekt kan ert företag planera inköp mer effektivt. Genom att undvika överflödiga inköp kan ni minimera kostnader och onödig lagerhållning. Dessutom har resursplaneringsverktyg funktioner som varnar er när lagersaldot för ett visst material når en fördefinierad tröskel. Ni kan utifrån denna information utföra inköp till er organisation.

Vinster för er organisation på alla plan

Ett resursplaneringsverktyg kan vara en gamechanger för bygg- och hantverksföretag som strävar efter att optimera användningen av arbetskraft och material. Du som tjänstgör inom denna sektor vet ju att effektiva arbetsflöden är A och O om ert företag ska vara lönsamt eller inte. Genom att underlätta schemaläggning baserat på personalens färdigheter och tillgänglighet kan er organisation maximera produktiviteten och undvika överbelastning. Samtidigt får ni ett verktyg som kan hjälpa till att minimera onödiga inköp och lagerhållning av material, vilket leder till minskade kostnader och bättre resursutnyttjande. Genom att införskaffa ett ordentligt resursplaneringsverktyg finns det med andra ord ordentliga vinster att inhämta för er organisation både när det gäller personalvård och inansiella aspekter.

Intresserade av ett resursplaneringsverktyg?  

Är du en företagsledare som vill effektivisera er organisation utifrån resursplanering, då ska ni utan tvekan kontakta oss på Easoft. Vårt system är specialanpassat för bygg- och hantverksföretags olika önskemål och behov. Vi har mångårig yrkeserfenrhet av att hjälpa företag inom dessa sektorer att effektivisera sin verksamhetsstyrning. Om du skulle vara intresserad av att se hur vår lösning kan hjälpa er organisation, så erbjuder vi alltid en kostnadsfri demo av vårt verktyg. Du kan boka din kostnadsfria demo genom att klicka på denna länk: https://easoft.se/resursplanering/

Om du hellre vill läsa om hur vårt system kan hjälpa er kan du besöka vår målsida som berör detta ämnen: https://easoft.se/resursplanering/