Easoft – ett fulländat analytiskt system

03.08.2020 | Omdömen

Hem / Omdömen / Easoft – ett fulländat analytiskt system

Med sitt ursprung i Grums, lokala medarbetare i flertalet städer och över 10 000 genomförda takunderhåll, så vet Nordic Takvård hur man håller andras fastigheter friska. Med proffsiga analytiska verktyg från Easoft blev allting så mycket enklare.

Johan Nyberg är produktions- och utvecklingschef på Nordic Takvård AB. Han skapar förutsättningarna för att utföra arbeten smidigt, med god lönsamhet, samtidigt som han har kontroll på omsättning och resultat.

Fastighetsägare kan fördubbla livslängden

Utgifterna för att byta ut ett tak kan vara väldigt kostsamt för en fastighetsägare. Många fastighetsägare verkar inte veta att man kan fördubbla livslängden, genom underhåll, målning, reparation eller andra ytbehandlingar. Vilket är positivt ur kostnadssynpunkt – men också miljömässigt.

– Det byts ut för mycket tak i onödan. Det leder till stora utgifter och stor miljöpåverkan när man egentligen kan förnya ytskiktet och bibehålla materialet. Med våra metoder så har man koll på taket och man kan åtgärda saker i tid, säger Nyberg.

Easoft

Redan tidigt i processen bestämde man sig för Easoft. Några kollegor i branschen hade tidigare arbetat med systemet och rekommenderade dem. Sedan dess har de arbetat tillsammans för att få verktygen att passa till just deras verksamhet.

– Easoft är det första proffsiga verktyget vi använder, innan dess var vi blinda. Man ser allting i realtid och även på detaljnivå. Man skickar offerter, tidrapporter, ser arbetsområden och systemet räknar ut allt samt analyserar. Det går inte utan Easoft, det blir oseriöst utan ett sådant verktyg, förklarar Nyberg.

Enkelhet och detaljnivå i appen

Nyberg startar sin dag med att öppna Easoft-appen i telefonen. Där finns en hel del intressant information, ända ner på detaljnivå vilket anses som en av styrkorna i programmet.

– Det är ett fungerande system som är lätt att administrera själv. Man behöver egentligen inte mycket hjälp eftersom det är ett enkelt program att förstå. Jag ser i realtid om någonting är avvikande, säger Nyberg.

Det fulländade analytiska systemet

Nyberg lever ett arbetsamt liv där företagets kärnvärderingar är: nöjda kunder, lönsamhet och ett tryggt fastighetsägande. Med dessa ledord så driver han idag företaget framåt med deras starka produkt och tillsammans med systemet av Easoft.


– För oss är det ett fulländat analytiskt system, där vi inte behöver något annat för att ha koll på verksamheten. Vi lever tillsammans med Easoft, och de lever tillsammans med oss. Det är som hjärtat i vår verksamhet, avslutar Nyberg.