Easoft ERP

Verksamhetsstyrning

Med hjälp av våra smidiga verktyg kan ditt bygg, hantverks och elföretag ta er verksamhetsstyrning till nya nivåer. Genom våra lösningar kan vi hjälpa ert företag att förbättra samspelet mellan ägarna, styrelsen och andra arbetsgrupper på ert företag.

På vilket sätt kan vårt system hjälpa er med verksamhetsstyrning?

Effektivisera kalkyleringar

En stor del av lyckad verksamhetsstyrning handlar om att kunna genomföra noggrann och effektiv kalkylering. I vårt system hittar ni verktyg inom kalkylering och offerthantering.  Kalkylering och utformning av offerter sker i realtid, med en systematisk precision och effektivitet. Vi skräddarsyr kalkylprogrammet efter ert företags metoder för beräkning av arbetstimmar, material-, UE-kostnader etcetera En stilren offert med företagets logotype och grafiska gränssnitt blir automatiskt genererad när projektkalkylen har blivit färdigställd.

Rapportering och dokumentation

Information, rapportering och dokumentation är essentiella resurser för verksamheter och många företag arbetar efter att leverera rätt fakta till rätt person vid rätt tidpunkt så att de kan fatta rätt fastställande. Genom vårt system får ni möjligheter att utveckla er verksamhetsstyrning utifrån alla ovannämnda aspekter. Nio till exempel får stora möjligheter till rapportering och användande av skräddarsydda rapportmallar i Easoft. Rapporterna ger sälj-, produktion-, projekt- och ekonomiavdelningen fantastiska verktyg för uppföljning av verksamheten. Rapportmallar kan också enkelt skapas för t.ex. besiktning, skyddsronder, arbete, installation, reklamation etc. Det finns nästintill obegränsade möjligheter för hur rapportmallarna kan skräddarsys på egen hand.

 

Resurs- och tidsplanerna dina projekt 

Ett bra administrationsverktyg för att hantera tidskalender och kapacitetsstyrning till företagets olika uppdrag. I kalendern är det enkelt att tidsplanera, såväl små som stora uppdrag, till anställda eller installationsteam. Ändringar i kalendern går smidigt med ”drag and drop” och ändringarna kan skickas till installatör och kund via mail eller SMS. Ändringar i projektet förmedlas i realtid till projektledare och installatörer. Budget för tids-, materialbruk och andra kostnader, finns under respektive projekt, automatiskt genererat av kalkylprogrammet.

Faktureringsmöjligheter för byggföretag 

Förbättra er fakturering via vårt affärssystem. Fakturering direkt från Easoft eller via gränssnitt till de vanligaste ekonomisystemen. Inköpsfakturor kan enkelt flyttas till en försäljningsfaktura med angivet påslag. Det är möjligt att välja delfakturering, fakturering för utfört arbete eller hela arbetet på en gång. Fakturering för ändrings- och tilläggsarbeten kan läggas in direkt av installatör och faktureringen kan skickas ut direkt eller gå till attest hos projektansvarig.

Projekt- och lönsamhetsuppföljning

Lönsamheten i projekten följs i realtid; timmar och inköp registreras för respektive projekt. I projektet kan du följa upp tids- och kostnadsbruk för olika delmoment. Alla inköpsfakturor kan enkelt öppnas i projekten och visas visuellt. Insikter för verksamhetsförbättringar kommer ur projektuppföljningen och det finns bra verktyg för olika lönsamhetsuppföljningar.

Verksamhetsstyrning till elektriker, byggföretag och hantverkare

Våra smidiga funktionaliteter som kan ta er verksamhetsstyrning till nästa nivå lämpar sig främst till elektriker, byggföretag och hantverkare. Vi kan hjälpa både små som stora företag inom dessa målgrupper. I och med att våra system är helt molnbaserade kan vi erbjuda våra tjänster till hela Sverige. Det spelar med andra ord ingen roll om er verksamhet är belägen i Malmö, Sundsvall eller Borås. Utöver detta erbjuder vi alltid skräddarsydda, kundcentrerade och effektiva lösningar. Du som kund står alltid i centrum i allt vi gör!

 

Affärssystemet kan integreras till bl.a. följande ekonomisystem:

Egenskaper

Här nedan kan du bekanta dig med några av de fördelarna som Easofts affärssystem erbjuder ditt företag. Vi jobbar alltid med skräddarsydda lösningar mot våra kunder.

 • Kalkylering
 • Lönsamhetsuppföljning
 • Tidsregistrering
 • Tidsuppföljning
 • Lönehantering
 • Installationskalender
 • Vidarefakturering
 • ÄTA hantering
 • Lager
 • Leverantörsfakturor
 • Skräddarsydda rapport- och dokumentmallar
 • Reklamationshantering
 • Kartapplikation
 • Säljledningsverktyg
 • Automatisk provisionsberäkning
 • Automatisk ackordkalkylator
 • Mätprotokoll
 • Arbetsplanering

Mycket tydligt och enkelt system men som tillgodoser även större användningsbehov

Timo Peltomäki

Pokas Oy

Easoft Affärssystem är otroligt användarvänligt. Vi sparar kopiöst mycket tid i vår verksamhetsstyrning med hjälp av systemet.

Jani Jylhä, VD

Vesivek AB

Easoft har hjälpt oss att följa upp våra marginaler. Vår lönsamhet har stärkts avsevärt och vi vet i dag vilka typer av projekt som är bra för oss. 

Hannes Suomala, VD

Stepfix Oy

Easoft Oy / Toiminnanohjausjärjestelmän valinta asennusliiketoimintaan - mitä ottaa huomioon?

GUIDE FÖR VAL AV AFFÄRSSYSTEM

Ladda ned en gratis guide!

I guiden presenterar vi vad man bör ta hänsyn till vid val av affärssystem till ett företag verksamt inom renovering, installation, bygg eller entreprenad. Ladda ned manualen och undvik de vanligaste misstagen vid val av system för verksamhetsstyrning.

Ofta ställda frågor

1. Kan Easoft integreras i andra system?

Ja. Easoft har redan färdiga integrationer bl.a. till Fortnox-, Visma-, Trust Kapital-, Procountor- och Unifaun-systemet. Med Easoft kan man också bygga integrationer till andra system.

2. Kan användarbehörigheter ändras som man själv vill?

Användarbehörigheterna kan definieras helt enligt företagets önskemål. Användargrupper och behörigheter kan administreras för varje funktion.

3. Hur lyckas man skräddarsy Easofts affärssystem efter företagets behov?

Easofts målsättning är att erbjuda varje kund ett system som uppfyller företagets vardagliga behov. Easoft är utvecklat för att kunna aktivera och inaktivera funktioner för att skapa flexibilitet. Vi har möjlighet att utveckla kundspecifika funktioner när det krävs. Kontakta oss så berättar vi mer om möjligheter och kostnader.

4. Hur fungerar Easofts supporttjänst?

Easofts supportjänst är tillgänglig för systemanvändarna vardagar mån–fre kl. 09:00–16:00.

5. Var är Easofts servrar placerade?

Easofts information lagras i vår finländska samarbetspartners molntjänst i Finland.

6. Är Easoft ett svenskt eller finskt företag?

Easoft har verksamhet i både Sverige och Finland. Affärssystem EAS AB är ett svenskt dotterbolag i Easoft Group.

7. På vilket system är Easoft byggt?

Easoft ERP är ett av Easofts egenutvecklade system som inte är baserat på något befintligt system. Detta möjliggör en smidig och kostnadseffektiv utveckling även i fortsättningen.

Får jag presentera Easofts egenskaper mer i detalj?

Vill du också förbättra verksamhetsresultaten, hantera materialförbrukning bättre och ta affärsresultaten till nästa nivå?  Klicka på länken här nedan och boka in ett kostnadsfritt webbmöte där vi berättar mer om våra funktionaliteter.